Aanmelden bij zoekmachines is onzin

Er zijn meerdere redenen waarom je geen tijd en zeker geen geld moet uitgeven aan het aanmelden bij zoekmachines. Aangezien Google in Nederland een marktaandeel van ruim 90% heeft (via: Edwords), zal bijna iedere Nederlander die zoekt, Google gebruiken. Hoogstens gebruikt men per ongeluk of uit nieuwsgierigheid een keertje MSN Live Search, Ilse, Vinden.nl of Yahoo!. Zodra iemand naar je linkt, vindt een zoekmachine je toch wel. Het is dan ook niet nodig om je site aan te melden bij zoekmachines, maakt linkbuilding-expert Wiep nog eens duidelijk in het artikel “Aanmelden bij zoekmachines? Geldklopperij!“.

Het artikel is geschreven naar aanleiding van websites die geld vragen om je aan te melden bij talloze zoekmachines. Aangezien niemand die zoekmachines gebruikt, heeft het natuurlijk totaal geen nut om je daar aan te melden, laat staan om er voor te betalen.

Het is overigens al jaren bekend dat aanmelden bij talloze zoekmachines een mythe is (artikel uit 2003), maar men trapt er nog steeds in. Zo’n aanmeldsite kan bijvoorbeeld een truc zijn om e-mailadressen te verzamelen. Je vindt de mythe dan ook vaak terug in top 10-lijstjes. Zelfs überzoekmachine Google geeft in haar Helpcentrum aan dat aanmelden bij allerlei zoekmachines nutteloos is.

Kortom, gevonden worden gaat vanzelf en gebeurt kosteloos; betaal in geen enkel geval om je aan te melden bij zoekmachines.

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld.